2016. január 31., vasárnap

Valentin nap

  

"Talán úgy kellene élnünk – hiszen ki tudja, meddig élhetünk? -, hogy széppé tegyük a magunk, és lehetőleg a mások életét is mindaddig, amíg ez lehetséges."
Lőrinc L. László
Ritkán járok boltba, keveset nézek tévét... Még így is naponta szembejön velem egy-egy Valentin-napot beharangozó felhívás, kirakat... Gyakran embertársaim beszélgetésének tárgya is ez, így akarva-akaratlanul meghallok néhány ezzel kapcsolatos gondolatot.
Alapvetően két csoport van, s ezzel semmi újat nem mondok.. ;)
Főleg a fiatalabb korosztály tagjai azok, akik ujjongva várják, türelmetlenül és bizakodón tervezik, vajon párjuk, társuk, kiszemeltjük mivel lepi meg őket e jeles napon.


Mások szinte dühösen szidalmazzák a marketinget, hogy egy újabb okkal húz ki pénzt az emberek zsebéből, s persze nem felejtik el hozzátenni :
 "Ez nem is magyar ünnep. Megint majmoljuk a Nyugatot.."


Hmmm.... S hogy mit gondolok én?
A magam részéről szívesen fogadok minden olyan ünnepet, ami pozitív érzelmekre épít, ami örömet okoz, ami erősíti a kapcsolatokat. Szerintem nem baj, hogy ez nem hazai eredetű, hiszen a lényeg, a Szeretet, ami minden emberi kapcsolatot jó irányba terel... Valentin napon nemcsak a szerelmesek figyelnek jobban társukra, ez a barátok, az egymást kedvelők lehetősége is, hogy kifejezzék érzelmeiket egymás iránt. ...és igen, a gesztusnak -úgy mint pl. Anyák Napján-, nem kell korlátozódnia egyetlen napra, de mégis jó, hogy legalább egy, kijelölt nap felhívja a figyelmet arra, hogy mutassuk ki szeretetünket, amíg nem késő.
S ha ez segít, hívjuk nyugodtan Bálint-napnak! ;)
Mi magyarok köztudottan a világ legkevésbé boldog népei közé tartozunk. Azt is sokan tudják rólunk, hogy sírva vigadunk... (Kivételnek tekintem magam, de ez attól még sajnos igaz.)
Íme egy lehetőség, hogy ünneplőbe öltöztessük a szívünket, hogy felfelé kanyarítsuk a szánk sarkát és meleg mosolyt költöztessünk a tekintetünkbe! És másokéba! Legalább erre az egy napra!
(Aztán majd a többire is.. ;) )


S egy kis kanyar... A SzerETET... épp ezért a gasztronómiában is megjelentek ideillő finomságok.
Nálam joghurt-torta készült tavaly... Mert a párom Szereti! <3Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése